www compedpoker com/poker-bonus html

Webbhotell vi rekommenderar


MissHosting - 5 3 :-/mån

99% discount on all web hotels. Only 1kr/ month first year. Also free .Online domains with all hosting packages! MissHosting är ett nytt webbhotell på den svenska marknaden, varumärket är nytt...

Recension Besök..

StableHost - 39 19.50 :-/mån

StableHost är ett av dom mest populära brandsen på den internationella marknaden, med ett gott ryckte och över 15 år i branschen är dom ett självklart val. Dom har en 24/7 support som är...

Recension Besök..

Hemsida24.se - 5 3 :-/mån

Hemsida24 är Sveriges äldsta SiteBuilder och används av tusentals företag och privatpersoner, dom har funnits sedan 2008 och är baserade i Halmstad Sverige. Med en unik Sitebuilder som inte går...

Recension Besök..

Loopia - 99 39 :-/mån

Loopia väletablerat webbhotell som funnits sedan år 1999. Extra känt är Loopia för deras support och att vara den största domänåterförsäljaren i Sverige. De har också en mycket bra dns...

Recension Besök..

Simply.com - 60 5,30 :-/mån

Simply.com är ett webbhotell som erbjuder prisvärda och pålitliga tjänster till både privatpersoner och företag. Med fokus på att ge exceptionell kundservice har Simply.com fått ett rykte om...

Recension Besök..

One - 66,78:-/mån

One är just nu det billigaste webbhotellet på den svenska marknaden. Från 12 kr per månad så får du ett helt OK webbhotell som har kunder i 165 länder. One rekommenderas främst till...

Recension Besök..

WebSupport - 99:-/mån

WebSupport tidigare Binero, men efter att Loopia Group köpt upp Binero så har dom nu valt att byta namn till WebSupport, ett webbhotell från Slovakien till en början. Vi har lite erfarenhet av...

Recension Besök..

Webbdo - 79:-/mån

Webbdo är webbhotellet som placerar sig i det 29 billigare segmentet. Senaste tekniken, hög prestanda, och framför allt billigt! Du får som webbhotellskund en tjänst med både en hel del utrymme...

Recension Besök..

Välkommen - vi listar Sveriges bästa webbhotell

Webbhotells.se är sajten är till för dig som är på jakt efter ett riktigt bra och prisvärt webbhotell.
Om du tittar på vår topplista, läser våra recensioner och kollar lite i våra guider kommer du att hitta rätt webbhotell till rätt pris, hitta det webbhotell som passar bäst för just dig och din plånbok. Börja gärna med att läsa vår guide om att välja webbhotell där vi tar upp vad du bör titta på när du ska välja webbhotell.

bild på webbhotell

Webbhotells.se lär dig mer

När du har valt ut ett webbhotell och det är det dags att köpa domäner och lägga upp hemsidor kan du med fördel läsa våra artiklar om att välja domän, hur du gör en hemsida i Wordpress, hur du kan skapa trafik till dina hemsidor och hur du kan tjäna pengar på din hemsida. Webbhotells.se ger dig även tips på alternativ till webbhotell och lär dig mer om dessa alternativ, det vill säga mer om VPS och dedikerad server. Vi har även en blogg där du ständigt får nya tips på bra webbhotellserbjudanden och får råd som har med webbhotell, hemsidor och domäner att göra.

Vår topplista - webbhotell bäst i test

I vår topplista listar vi webbhotellen i första hand efter hur hög upptid webbhotellet har, hur snabbt det är, hur användarvänlig kontrollpanelen är och hur bra support webbhotellet har. Vi anser att det här är de absolut viktigaste faktorerna när du ska jämföra och välja webbhotell. Upptiden är mycket viktig eftersom du knappast vill att din sajt ska ligga nere med jämna mellanrum. Prestandan är naturligtvis också viktig eftersom du förmodligen inte vill att dina hemsidor ska vara sega och laddas långsamt i dina besökares webbläsare.  Man ska inte heller underskatta vikten av en bra support som kan hjälpa dig om något strular och inte heller vikten av att få tillgång till en lätthanterlig kontrollpanel som gör det smidigt för dig att arbeta i webbhotellet. Till höger på sajten hittar du en kundbaserad topplista med webbhotell bäst-i-test, baserat endast på kundens omdöme. Där hittar du det bästa webbhotellet baserat på vad kunden har givit för betyg här på Webbhotells.

Vår topplista ljuger inte

Som du säkert känner till påstår alla webbhotell att de är snabba och stabila, att de har en bra kontrollpanel och en bra support, men saninngen är att inget webbhotell har prickat rätt på alla punkter, även det bästa webbhotellet. Observera att inget av de webbhotell som finns med i topplistan är dåliga (inte ens de som ligger längst ner på listan) eftersom vi har rensat bort alla dåliga webbhotell här på webbhotells.se. Vi har uteslutit alla dåliga webbhotell så att det ska bli lätt för dig att göra ett bra val.

Välja rätt webbhotell


Om du ska ha många eller tunga hemsidor

Om du tänkt satsa stenhårt och ska bygga hundratals sajter bör du skaffa ett webbhotell som ger dig ett stort utrymme, en hög trafikmängd och många e-postadresser. Det är också viktigt att du får knyta hur många domäner som helst till ditt webbhotell och helst ska webbhotellet ha ett obegränsat antal gratis databaser.  Du kan även behöva ett stort utrymme om du ska ha några riktigt tunga sajter som innehåller massor av bild- och videomaterial som inte är inbäddade från Youtube och Flickr.

Om du ska ha en eller några få hemsidor

Om du bara ska ha en eller några få sajter som mest kommer att bestå text, lite bilder och inbäddade mediefiler behöver du inte bry dig så mycket om utrymme, med bara 10 GB kommer du riktigt långt. Då är det viktigare att fokusera på hur snabbt och stabilt webbhotell är samt på hur bra support och kontrollpanel webbhotellet har.

Webbhotell och Molntjänster

Om du är företagare

Om du ska starta upp en företagshemsida är det extra viktigt att du skaffar ett snabbt och stabilt webbhotell, inte minst om du säljer varor eller tjänster via din hemsida. Om det är viktigt för din verksamhet att din hemsida alltid är tillgänglig anser vi på webbhotells.se att du absolut inte ska snåla när du väljer webbhotell. Du ska inte dra dig för att lägga ut någon extra hundring i månaden på ditt webbhotell, det viktigaste är att du får den stabilitet, den prestanda och det utrymme ditt företag behöver. Det kommer du att tjäna på. Du kanske till och med bör fundera på om du inte ska skaffa en VPS eller dedikerad server istället, men det beror på hur viktig din hemsida är för ditt företag.

Rådgivning från webbhotells.se

Är du mindre kunnig inom området? Se vår sida om vanliga frågor om webbhotell och se om det kan klargöra något av din vilsenhet. Annars kan du kontakta oss på webbhotells.se för rådgivning. Vi hjälper dig att hitta det webbhotell som passar din budget och dina behov bäst.
Läs mer om webbhotell på Wikipedia.

Webbhotell 2023

Med pandemin har det aldrig varit viktigare att finnas online, vi kan se en rejäl ökning på företag som skapar sin första hemsida och tar sin verskamhet ut på internet. Sökningen på ord som webbhotell och hemsida ökar rejält under 2022 och vi misstänker att den trenden kommer att fortsätta även in under 2023. Webbhotell och Hemsidebyggare är populärare än någonsin, nya hemsidor registreras och lanseras varje dag, samtidigt som domänregistreringen fortsätter.

Vi vill därför nu på webbhotells.se gå igenom några av dom bästa webbhotellen vi rekommenderar för 2023 så att du som kund enkelt ska kunna komma igång med ett tryggt webbhotell för din verksamhet.

Miss Hosting – Vi rekommenderar Miss Hosting som årets webbhotell 2022 men även redan nu i 2023, det är otroligt vilken upptid dom lyckas hålla under 2022. Vi på Webbhotells.se hostar vår hemsida hos Miss Hosting och kan se en upptid på 99.998% under 2022, detta tyder på en stark infrastruktur med redundans i alla leden. Vi har även under ett par gånger behövt kontakta deras webbhotell support och är mer än nöjda, tror vi aldrig behövt vänta mer än 1 minut i kö. Jätte starkt och vi rekommenderar dom 100%!

Hemsida24.se – Det absolut enklaste alternativet på marknaden för dig som behöver lansera en hemsida, du behöver inte krångla med Wordpress, Kod eller FTP. Allt du gör är att signar upp dig på hemsidan och börjar bygga i deras enkla SiteBuilder. Det tar ungefär oss en 20 minuter att bygga, designa och lansera hemsidan, sedan är vi online och har en fungerande hemsida! Jämfört med webbhotell så är deras sitebuilder smidig enkel och inget krångel! Vi har även vänt oss till supporten ett flertal gånger och dom är snabba och trevliga, det är skönt med svensk support när det gäller din hemsida, för många av deras konkurrenter erbjuder bara engelsk support vilket är ett stort negativt.

Vi ser att trenden på internet och i webbhotell branschen bara kommer öka 2023, så vi på webbhotells.se kommer att fortsätta testa, undersöka och rapportera om förändringar i branschen och på marknaden. Vi ser fram emot ett riktigt bra år och önskar alla besökare ett gott nytt år!

Webbhotellsguiden, 1 - 6 steg vad du bör tänka på vid nytt webbhotell!



Webbhotell - Priser

1. Dyrt eller billigt webbhotell - vad bör man välja?

Valet av webbhotell är inte alltid så enkelt. Det finns flera viktiga aspekter att tänka på när man väljer, och en av dem är priset. Just kostnaden för ett webbhotell kan vara lite förvirrande. Är ett högt pris bevis på att tjänsten är bättre? Får man verkligen mer om man betalar mer? Eller går det lika bra att välja ett billigare webbhotell? Nedan reder vi ut det hela.

Fördelar med billiga webbhotell

Billiga webbhotell kommer givetvis med både fördelar och nackdelar. Den främsta fördelen är oftast just priset, vilket brukar vara den aspekt som företagen lockar kunderna med. Användare som väljer billiga webbhotell är ofta mindre aktörer som inte har haft hemsidor tidigare. Det kan exempelvis handla om den nya bloggaren som vill bygga sin allra första sajt. Likaså kan det handla om ett mindre företag med en begränsad budget. Man kanske främst vill ha en hemsida för att ha närvaro online, inte för att utveckla en stor webbshop. I den här typen av fall kan det räcka med ett enklare och billigare webbhotell.

En annan fördel med billiga webbhotell är att de trots allt erbjuder alla grundläggande funktioner som krävs. För nybörjaren kan det här vara en fördel också för att man inte är så kunnig inom IT. Alltför många och avancerade verktyg kan därför tyckas jobbiga och svåra att hantera.

Nackdelar med billiga webbhotell

Den kanske främsta nackdelen med billiga webbhotell är kundtjänsten. Den är ofta väldigt begränsad, varför det kan ta flera dagar innan du får svar via e-post. Det kan vara en ganska stor brist om du skulle stöta på problem med sajten. Som nybörjare kan man enkelt råka få sajten blockerad eller onåbar om man laddar ner och kör igång t.ex. en plugin som man inte förstår sig på. I sådana situationer är det naturligtvis väldigt bra om man snabbt kan nå leverantören via telefon eller chatt.

En del billiga webbhotell är dessutom bara billiga under det första året. En låg kostnad första året är ett sätt för företag att locka kunder. Därefter kan priset stiga ganska kraftigt. Det kan också vara så att man debiterar ganska höga priser för addons och plugins. Säkerheten och prestandan kan också vara sämre än hos lite dyrare alternativ.

Fördelar med dyrare webbhotell

Bland fördelarna med dyrare webbhosting kan vi nämna den proffsiga kundtjänsten. Ofta erbjuds support dygnet runt, även under helger och helgdagar. Kundtjänst erbjuds via telefon, chatt och e-post.

Andra fördelar är att du får fler verktyg att jobba med. Det kan handla om mallar som gör det mycket enklare att skapa en webbsida, men även om sajtens hastighet och bättre SEO-verktyg. En tjänst som kostar lite mer erbjuder även säker och frekvent backup, vilket är guld värt om det skulle uppstå problem med din hemsida eller om servern skulle krascha.

Mer påkostade tjänster erbjuder också högre säkerhet. Din sajt får också ett bättre skydd mot spam och attacker av olika slag. Det brukar även erbjudas en mängd kostnadsfria plugins som du kan installera genom några enstaka knapptryck. En lite dyrare webbhosting innebär alltså ett starkare skydd, mer pålitlig prestanda och support samt fler verktyg som är enkla att använda, även för nybörjaren. Det här är därför ett tryggare och bättre alternativ för många.

Nackdelar med dyrare webbhotell

Den mest självklara nackdelen är givetvis priset. Det går inte att komma ifrån att det kostar mer än vad du får betala för enklare webbhotell. Man bör också vara medveten om att ett högre pris inte alltid betyder högre kvalitet. Det finns vissa dyrare tjänster som egentligen inte erbjuder så mycket mer än en lite billigare, så det är viktigt att jämföra olika alternativ innan du väljer.

Hur viktigt är priset i valet av webbhotell?

Hur viktigt priset är beror på vem du är och vad du söker. I regel kan man säga att priset inte bör vara den drivande faktorn, utan kvaliteten som erbjuds. Det är trots allt inte kul att uppleva störningar och andra problem på sajten bara för att kunna spara en slant.

Det är viktigt att förstå vad som menas med billigt respektive dyrt webbhotell. Ett billigt hotell kan kosta så lite som 15 kronor i månaden - ibland ännu mindre. Dyrare alternativ kostar omkring 60-150 kronor per månad eller mer. Ett dyrt webbhotell är med andra ord egentligen inte särskilt dyrt. Om du har en mindre budget eller nöjer dig med en enklare sajt behöver du inte välja den allra dyraste varianten, men cirka 100 kronor i månaden brukar inte vara en alltför hög kostnad för de flesta. Därför kan det vara en god idé att satsa på ett dyrare webbhotell, även om du bara vill ha en enkel hemsida.

När du väljer webbhotell bör du givetvis titta på hur din budget ser ut, men fundera även på din trygghet. Är det värt att betala 50-100 kronor extra för att få tillgång till förstklassig kundtjänst, starkare säkerhet och högre prestanda?

Priser för webbhotell - är dyrare webbhotell bättre?

Är priset viktigt i valet av webbhotell? Får man alltid mer om man betalar ett högre pris, eller bör man satsa på ett billigare webbhotell?



Webbhotell - Prestanda

2. Varför är bra prestanda viktigt för webbhotell?

När man väljer webbhotell tittar man ofta på vad ett visst paket innehåller, priset och prestandan. Den senare är en av de viktigaste aspekterna att förstå sig på, men varför är det så egentligen? I den här artikeln tittar vi på vad prestanda är, varför den är viktig och hur ditt webbhotells prestanda påverkar din hemsidas prestanda.

Vad menas med prestanda?

Prestanda har att göra med kapacitet och hastighet. Om din hemsida har hög prestanda innebär det att det går snabbt att komma in på sajten och klicka sig vidare till de olika sidorna. Är det istället så att det tar flera sekunder innan sajten kan nås eller laddas är prestandan inte den bästa.

En sajts prestanda syns även i hur stabil den är. Om din hemsida är uppe och nåbar hela tiden tyder det på god prestanda. Skulle den däremot vara nere ofta innebär det att prestandan är låg.

Skillnaden mellan hemsidans prestanda och webbhotellets prestanda

Man bör vara medveten om att det finns en skillnad mellan en hemsidas prestanda och ett webbhotells prestanda. Hemsidans prestanda har mycket att göra med hur snabbt det går för sajten att ladda.

När man talar om ett webbhotells prestanda talar man om servern som webbhotellet använder. Det är alltså webbhotellets server, tjänster och infrastruktur det handlar om. Här har det att göra med hur snabbt en server kan behandla och reagera på en viss begäran. Webbhotellets prestanda påverkar hemsidans prestanda. För att din hemsida ska ha hög prestanda krävs det alltså att även webbhotellet du väljer erbjuder hög prestanda.

Varför är prestanda viktigt?

Både hastighet och upptid är av stor betydelse för att din sajt ska fungera optimalt. Det finns flera anledningar till att hög prestanda är viktigt och nedan tittar vi på de främsta.

  • Du behåller fler besökare
  • Du tjänar mer pengar
  • Du får högre rankning på sökmotorerna

Du behåller fler besökare

Tänk dig att du söker på något spännande i Googles sökruta. Då får fram en rad resultat, varav ett känns särskilt intressant, så du klickar på länken. Men när du väl har klickat tar det flera sekunder innan du kommer in på sajten. Dessutom fortsätter den ladda, reklam eller bilder poppar upp och när du försöker gå neråt på sidan hänger den sig. Har du då tålamod att vänta tills sajten laddat färdigt? Antagligen inte.

Sajten som nämns ovan är ett exempel på en hemsida med dålig prestanda. Om du har en sådan sajt kan du räkna med att många besökare ger upp redan efter en enda sekunds väntande. Det är ytterst få som faktiskt väntar i flera sekunder tills sidan laddat klart och går att navigera. Det innebär att sajten i princip repellerar besökare. Den här aspekten är givetvis ett stort minus om du driver en webbshop, en blogg eller ett företag. Det enda som kan vara ännu värre är om sidan inte öppnar alls, vilket givetvis också är ett tecken på låg prestanda.

Du tjänar mer pengar

Besökare är detsamma som leads. Det innebär att ju fler besökare du har, desto fler potentiella kunder har du. Därför är det också högst sannolikt att du tjänar betydligt mer pengar om du har en sajt med hög prestanda.

Du får högre rankning på sökmotorerna

Något som inte är så känt är hur prestanda påverkar sajters rankning på olika sökmotorer. Det har visat sig att prestanda är en av de faktorer som sökmotorerna tittar på när de rankar olika webbsidor. Ju högre prestanda din hemsida har, desto högre rankas den bland sökresultaten.

Slutsats - därför är webbhotellets prestanda så viktig

Ovan har vi tittat på hur viktigt det är med hög prestanda. Vi har också fastställt skillnaden mellan ett webbhotells prestanda och en hemsidas prestanda. Nu kan man fråga sig varför är just webbhotellets prestanda är av så stor vikt. Svaret är att utan god prestanda på webbhotellets sida är det svårt att ha god prestanda på hemsidan. Webbhotellets server, infrastruktur och tjänster i övrigt kan ses som grundstenar för att hemsidans prestanda ska vara hög.

Det finns olika verktyg som kan användas för att förbättra en sajts prestanda. Detsamma kan däremot inte sägas om webbhotell. Därför är det viktigt att redan från början välja rätt leverantör. När du väljer ett webbhotell med hög prestanda kan du vara trygg med att du ger din hemsida - och din verksamhet - bästa möjliga chans. Du får en optimal start för att bygga den där sajten som du länge gått och drömt om. Gör dig själv en tjänst och satsa på ett webbhotell med hög prestanda - det kommer du inte att ångra!

Prestanda - varför är det så viktigt för webbhotell?

Prestandan är en av de viktigaste faktorerna när man väljer webbhotell. Men vad innebär prestanda och varför är det så viktigt för webbhotell?



Webbhotell - Prestanda

3. Bra stabilitet - varför är det viktigt för webbhotell?

Det finns mycket att tänka på när du väljer ett webbhotell. Prestandan ska vara bra, kundtjänsten ska vara enkel att nå och priset ska vara rimligt. En annan viktig aspekt är stabiliteten som erbjuds. Utan bra stabilitet kan du nämligen räkna med att en rad potentiella problem kan uppstå.

Vad menas med stabilitet?

När man talar om stabilitet menar man oftast vilken upptid ett webbhotell erbjuder. Upptiden har att göra med hur stor del av tiden din hemsida är online, det vill säga nåbar. Om du försöker komma in på en hemsida flera gånger och inte kommer fram kan det tyda på att upptiden inte är den bästa. En sajt som alltid verkar vara online har istället väldigt bra upptid.

Hur bra upptiden är beror på hur stabila webbhotellets servrar är. För att din hemsida ska kunna ha bra upptid krävs det alltså att webbhotellet har en bra server. En stabil server utgör därför grunden för bra upptid.

Stabilitet ur ett större perspektiv

Man kan också tala om stabilitet ur ett högre perspektiv. Då tänker man inte bara på upptiden, utan även på andra aspekter som spelar in för att din hemsida verkligen ska fungera stabilt. Nedan tittar vi på några viktiga faktorer som är av betydelse för en sajts stabilitet.

Server

Som nämnt kan inget webbhotell lova att din hemsida är nåbar precis hela tiden. När det väl händer att sajten är nere är det viktigt att servern kan åtgärda problemet så snabbt som möjligt. Om servern har hög kapacitet kan den oftast få upp din hemsida på någon sekund eller lite mer. Servern är alltså inte bara viktig för att hålla sajten online, utan det är minst lika viktigt att den är snabb på att hantera störningar eller problem.

Kundtjänst

Det är inte bara dödtid som kan ställa till med problem på din hemsida. Ibland beror dödtiden på servern, som vi diskuterat tidigare, men andra gånger beror den på andra saker. Ofta handlar det om att du själv råkar välja någon inställning eller plugin på ett felaktigt sätt. Det kan också vara att din sajt utsätts för en cyberattack. Instabilitet kan alltså bero på flera olika saker.

Därför är det viktigt att ditt webbhotell erbjuder bra kundtjänst, helst sådan som kan nås dygnet runt. Precis som servern är viktig för att åtgärda vissa problem, är även kundtjänsten viktig för att lösa andra typer av trassel.

Backup

Ibland kan det uppstå fel som varken servern eller kundtjänsten kan lösa. Det handlar främst om när dina filer raderas av någon anledning. Oftast är det användaren som råkar göra ett misstag, men det kan också bero på attacker eller att servern kraschar. Därför är det viktigt att göra en backup med jämna mellanrum, helst dagligen eller så ofta som möjligt beroende på vilken typ av hemsida du har.

Bandbredd

Bandbredd har att göra med hur många besök din sajt kan ha samtidigt utan att prestandan sjunker. Om hemsidan laddar långsammare eller rent av hänger sig när många besökare surfar in är den mindre stabil. Det beror då på att sajten saknar tillräckligt mycket bandbredd. Du som inte har så mycket trafik på din sajt blir inte särskilt påverkad av det här. Har du däremot många läsare eller potentiella kunder kan det vara ett ganska stort problem.

Varför är stabilitet viktigt för webbhotell?

Som nämnts kan en hemsida stöta på flera olika problem. Däremot kan problemen både förebyggas och åtgärdas mer effektivt om webbhotellet har bra stabilitet. Det är viktigt för dig som användare, eftersom du slipper förlora läsare, potentiella kunder och inkomster. Du kan också undvika att se all möda du lagt ner på din hemsida försvinna när filer raderas eller liknande. God stabilitet innebär alltså trygghet.

Stabilitet är också något som uppskattas av besökare. Det är inte bara du som förlorar på att ha en instabil sajt, utan de också. Du kanske driver en webbshop som råkar vara många kunders favoritbutik. Kanske erbjuder du kostnadsfri juridisk rådgivning eller en intressant blogg som många söker tips på. Att satsa på stabilitet gynnar därför alla parter.

Slutord

En stabil grund är en förutsättning för att lyckas, oavsett vilken typ av hemsida du är intresserad av. Det gäller såväl det multinationella bolaget som hobbyfotografen. När du prioriterar stabilitet slipper du sömnlösa nätter och frustrerade mejl till en medioker kundtjänst. Därför är det starkt rekommenderat att vara uppmärksam på skillnader mellan olika webbhotell. Välj inte första bästa bara för att komma igång så snabbt som möjligt. Den som kommer sist i påsen kommer först ut!

Varför är bra stabilitet viktigt för olika webbhotell?

Bra stabilitet är viktigt för webbhotell, men varför är det så? Vad är stabilitet och på vilket sätt är det av betydelse för webbhotell?



Webbhotell - Backup

4. Vad är backup och varför är det viktigt?

Att bygga en webbsida kräver en hel del arbete. Det ska väljas layout, rätt innehåll, relevanta bilder och gärna bra SEO. För den som är nybörjare kan det kännas extra krångligt med alla addons, plugins och andra tekniska aspekter. Just av den anledningen är det viktigt att allt ditt arbete inte går förlorat. Det är här bra backup kommer in i bilden.

Vad är backup?

När du skriver ett dokument på din dator sparar du filen på hårddisken. Om hårddisken skulle krascha skulle din fil gå förlorad. En hemsida fungerar på ett liknande sätt. Du som har valt ett webbhotell och byggt en hemsida har flera filer på sajten. Filerna lagras på någon av webbhotellets servrar. Skulle servern av någon anledning krascha kan du räkna med att även filerna går förlorade. Det kan tyckas vara en katastrof, men det är det inte om du har gjort en backup, det vill säga en säkerhetskopia av filerna.

Varför är backup viktigt?

Backup är viktigt av flera anledningar. Nedan tittar vi på de viktigaste.

  • Dina filer går inte förlorade. När du har lagt ner dagar eller veckor på att bygga en bra hemsida vill du antagligen inte att allt ska gå förlorat. Detsamma gäller om du har betalat en annan person för att bygga din sajt. Genom att göra en backup regelbundet undviker du den här risken. Skulle det inträffa något problem med din sajt så kan du återställa den snabbt.
  • Du förlorar inte kunder i onödan. Oavsett om din hemsida är en blogg, en företagssajt eller en webbshop gynnas du av att ha många besökare. Om du bedriver affärsverksamhet är besökare potentiella kunder. Skulle din sajt av någon anledning försvinna är det därför viktigt att ha en backup, så att du snabbt kan åtgärda problemet.
  • Du förlorar inte pengar i onödan. När du inte får några besökare på sajten kan du inte heller tjäna pengar. Det gäller såväl bloggaren som företaget eller webbshoppen. Detsamma gäller för biståndsorganisationer, religiösa organisationer och andra aktörer som behöver stöd. Minimera därför risken genom att satsa på backup ofta.

Hur uppstår behovet för backup?

Att backup är ett bra skydd är en självklarhet. Men vad är det egentligen som gör att man behöver ett sådant skydd? Nedan listas vanliga risker som kan leda till att dina filer försvinner permanent om du saknar backup.

  • Du råkar göra misstag. Något som händer oftare än vad man kan tro är att man själv råkar sabba sin hemsida. Framförallt den som inte är så insatt i hur det fungerar med teman, plugins, addons och andra tjänster kan enkelt göra ett fel som gör att hela eller delar av sajten försvinner.
  • Din sajt blir attackerad av virus eller hackers. Det kan också hända att din webbsida blir angripen på olika sätt. I sådana situationer är det extra viktigt att ha en ordentlig backup gjord.
  • Webbhotellets server kraschar. Att en server kraschar fullständigt är sällsynt, men det är möjligt.
  • Systemfel eller elavbrott. Andra problem som kan uppstå är att det uppstår systemfel i webbhotellets server. Likaså kan det ske elavbrott, vilket också kan ställa till det. Vid sådana problem kan webbhotellet ofta lösa problemet på egen hand, inklusive att återställa dina filer. Det är dock bra att gardera sig för att vara på den säkra sidan.

Erbjuder alla webbhotell backup?

Dagens webbhotell erbjuder i regel backup så att din hemsida blir skyddad. Däremot kan det skilja mellan vad som erbjuds. Skillnaderna ligger bland annat i hur ofta backup görs, om det sker automatiskt samt till vilket pris det sker. En del webbhotell gör automatisk backup varje dag, medan det hos andra görs varje månad. I det senare fallet måste du alltså själv göra backup om du vill att det ska göras dagligen. En del webbhotell kräver att du betalar för backup, medan andra gör det helt kostnadsfritt.

Slutord

Backup är av stor vikt för din trygghet. Att lägga ner arbete på att bygga och driva en hemsida för att sedan se allt försvinna är oftast en mardröm. Genom att använda backup kan du enkelt kringgå risken att förlora dina filer permanent. Därför är det viktigt att kolla upp vilken typ av backup som erbjuds innan du väljer webbhotell.

Ett tips är att jämföra olika leverantörer och göra mer ingående research. Många kunder lägger inte ner särskilt mycket tid på att läsa på om olika alternativ, utan tittar på de mest övergripande aspekterna. Det är ofta ett misstag, eftersom en del webbhotell erbjuder betydligt säkrare, smidigare och billigare backuplösningar än andra. Ta dig tid innan du väljer - det kommer du att vara tacksam för längre fram!

Vad är backup och varför är det viktigt på webbhotell?

Backup - vad är det och varför är det viktigt på webbhotell? Är backup alltid en nödvändighet? Läs vår guide om backup och dess betydelse.



Missa inte dessa guider & artiklar på Webbhotells.se